13.07.2007. / 10:39

Autor: Martina Zeković

ZAHTJEV HSP-A I DC-A

Sazvana hitna sjednica radi utvrđivanja istine o aferi "Mesić-Zagorec"

Na zahtjev HSP-a, saborski odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost sazvao je hitnu sjednicu radi utvrđivanja istine o bečkom sastanku savjetnika predsjednika Stjepana Mesića za nacionalnu sigurnost Saše Perkovića s generalom Vladimirom Zagorcem.

Odbor je zaključio da se o slučaju moraju očitovati Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, odnosno DORH i Sigurnosno obavještajna agencija. Tek kada oni to učine  Odbor će se ponovno sastati i donijeti svoj zaključak, te izvijestiti javnost.

"U zahtjevu HSP-a da se na sjednicu pozovu glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, ravnatelj SOA-e Tomislav Karamarko i Perković, no mi smo zaključili da za to nema razloga", rekao je Ivan Jarnjak, predsjednik Odbora.

Odbor ne postavlja pitanja već Odbor treba donijeti zaključke i zatražiti od nadležnih tijela, agencija SOA i Državno odvjetništvo, da saznaju što se događalo.

Naime, HSP je jučer zatražio sazivanje takve sjednice uputivši priopćenje u kojem je pisalo: "Hrvatska javnost ima pravo znati istinu". Predložili su da se na sjednicu pozovu glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, ravnatelj SOA-e Tomislav Karamarko i Perković.

Isto je tražila i predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru gdje je istaknula da Odbor mora raspraviti političku dimenziju slučaja "Zagorec" budući da je očito da se politika aktivno umiješala u taj slučaj i iz njega istisnula pravosuđe.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika