13.07.2007. / 11:18

Autor: Nina Tomljanović

NEW YORK

Ispred njujorške obale nasukao se tanker s 86.000 tona mazuta

Glasnogovornik Obalne straže Steve Sapp kazao je kako izlijevanje mazuta predstavlja poseban problem jer on ne isparava, niti se razgrađuje u vodi

Jučer se ispred njujorške obale nasukao tanker s 86.000 tona mazuta nakon što mu je otkazalo kormilo. Zasad nema naftne mrlje, objavila je američka Obalna straža. Tanker White Sea kompanije Tanker Pacific nasukan je ispred ulaza u njujoršku luku, pa Obalna straža ne mora zatvarati plovne puteve, a dužnosnici vjeruju da će uspjeti odsukati brod tako da se ne stvori naftna mrlja.

Glasnogovornik Obalne straže Steve Sapp kazao je kako izlijevanje mazuta predstavlja poseban problem jer on ne isparava, niti se razgrađuje u vodi. White Sea plovio je za Singapur s teretom mazuta koji se koristi u termo elektranama.

Havarije tankera koji su prevozili mazut ispred francuske i španjolske obale 1999. i 2002. godine izazvale su veliku štetu.

Vezane vijesti

Uskoro nova verzija njujorškog žutog taksija

Uskoro nova verzija njujorškog žutog taksija

Gradonačelnik New Yorka Michael Boomberg u utorak je predstavio novu unaprijeđenu verziju poznatog njujorškog žutog taksija s USB priključcima koji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika