13.07.2007. / 14:11

Autor: Marko Biočina

BIZNIS

Komentarima na internetu rušio cijenu dionica suparničke tvrtke

John Mackey, predsjednik uprave najveće američke kompanije za trgovinu zdravom hranom Whole Foods optužen je daje pomoću anonimnih komentara na internetu rušio cijenu dionica konkurentske kompanije Wild Oats koju je namjeravao preuzeti.

Mackey je u periodu od osam godina na Yahoo Financeu ostavio bezbroj poruka u kojima je iznosio kritike na račun poslovanja i proizvoda Wild Oatsa. Istovremeno nije štedio pohvale na svoj račun, pa tako u jednom postu iz 2000. godine kaže da „iako nije Mackeyev obožavatelj, mora cijeniti sve što je čovjek postigao“. Mackey je koristio ime Rahodeb, anagram imena Deborah, kako mu se zove supruga. Ove je komentare otkrila Federalana trgovačka komisija, koja treba Whole Foodsu dati dozvolu za preuzimanje Wild Oatsa.

Kompanija se ogradila od Mackeyevih internetskih komentara priopćenjem u kojem navodi „kako se radi o privatnim stavovima, a ne o službenom stajalištu Whole Foodsa“. Iako se svi stručnjaci slažu kako se radi o neetičnom postupku, kazna za to ne postoji, tako da ne treba očekivati da će John Mackey snositi ikakve sankcije.

Vezane vijesti

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Intel je zbrojio i analizirao globalni internetski promet. Dobiveni rezultati daju sliku rasta interneta i dinamike korištenja određenih usluga.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika