15.07.2007. / 14:57

Autor: Marijana Zrinjski

DEMOKRATSKI CENTAR

Vesna Škare Ožbolt: "Glavna odlika HDZ-a je licemjerje"

Demokratski centar biti će spreman za iduće parlamentarne izbore za politički obračun. Stranka je spremna za drukčiju Hrvatsku ne priklanjajući se ni HDZ-u ni SDP-u jer DC politički ne trguje i ne pristaje na kompromise. Izjavila je to danas u Zadru predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt na sjednici Glavnog odbora te stranke na kojoj se govorilo o aktualnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj i pripremama za sljedeće parlamentarne izbore. Također, predstavljen je i program stranke za brzo zapošljavanje pomoću kojeg bi se zaposlilo 157 tisuća ljudi.

Predsjednica DC-a kao glavnu odliku HDZ-ove Vlade istakla je licemjerje, koje se, kako je rekla, vidi i u slučaju hrvatskog generala Ante Gotovine. Dok je premijer Ivo Sanader prije četiri godine govorio da neće izručiti hrvatske generale, čim je došao na vlast izručio ih je sudu, a sada, tvrdi Vesna Škare Ožbolt, traži privremeno Gotovinino puštanje na slobodu i to zato što mu trebaju isti glasovi sa splitske Rive kao i 2003. godine.

"Dok smo bili u Vladi zauzimala sam se za kvalitetnu pripremu obrane naših haških optuženika, ali je premijer Sanader rekao da to nije moj posao. Formirali smo Savjet za pomoć obranama, ali sada je sve to stalo", potužila se Vesna Škare Ožbolt.

Potpredsjednik stranke Joško Morić iznio je program za brzo zapošljavanje pod nazivom Zapazi. Njime bi se, najavio je Morić, u 78 tisuća aktivnih tvrtki u Hrvatskoj i 105 jakih kompanija mogla smanjiti nezaposlenost za 60 posto na način da svaka od tih tvrtki zaposle po dvoje, odnosno 10 nezaposlenih. Poslodavac bi pritom trebao preuzeti plaćanje mirovinskog osiguranja, država zdravstvenog, a novozaposleni bi plaćali doprinose za zapošljavanje i još neke sitne doprinose. Prihvaćanje ovog projekta, kazao je Morić, biti će uvjet pristanka DC-a na koaliciju nakon idućih izbora.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika