15.07.2007. / 15:28

Autor: Martina Zeković

INTERNET

Nova snimka Bin Ladena na kojoj poziva na mučeništvo

"Budite na oprezu, budite mudri i razmišljajte. Koji status najbolji ljudi žele za sebe? Status mučenika. Cijeli ovaj svijetu svodi se na onoga koji je inspiriran Alahom, gospodarom neba i zemlje, nek je slavljen i uzvišen. Veličanstveni prorok kojeg je Alah nadahnuo ovim je riječima opisao život. Sebi je želio status mučenika. Sretan je onaj koga Alah za mučenika izabere", riječi su Bin Ladena, vođe terorističke skupine Al-Qaeda na video snimci jedne militantne skupine kojom poziva na mučeništvo, prenijeli su strani mediji.

Snimka je navodno nastala davno, smatra američki institut SITE, koji prati zbivanja na islamističkim web stranicama. Posljednje javljanje Bin Ladena bilo je u siječnju 2006. godine.

Jučer je američki Senat donio odluku da se nagrada za hvatanje Bin Ladena udvostruči na 50 milijuna dolara. Smatra se kako se Bin Laden krije negdje u blizini granice između Pakistana i Afganistana.

Vezane vijesti

Panetta: Al Kaidu se ne može uništiti jednim udarcem

Panetta: Al Kaidu se ne može uništiti jednim udarcem

Američki ministar obrane Leon Panetta izjavio je da je nemoguće uništiti Al Kaidu jednim udarcem, ali je rekao da je ubojstvo njezinog vođe Osame bin… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika