16.07.2007. / 11:23

Autor: Martina Zeković

TURIZAM

Guardian: Cool Croatia

"Svi znaju da ako žele uživati u prekrasnoj hrvatskoj obali moraju istrpiti njezine grozne hotele", počinje članak uglednog britanskog dnevnika Guardian pod nazivom "Cool Croatia".

Članak se ipak nastavlja riječima pohvale. "Hrvatska nema sve: ima nekoliko pješčanih plaža i kuhinja joj je malo ograničena, ali posjeduje smirujuću ljepotu koju je teško naći u Europi. Dobro je što pokazuje odlučnost da turizam ne unese previše promjena: novi hoteli, klubovi i barovi uklapaju se, više nego što dominiraju, u svoju okolinu", napisala je autorica Annabelle Thorpe.

Zadar je opisan kao novi glavni grad "coola", pogodan britanskim turistima zbog stalnih avioveza Ryan Aira. Slijedi Rovinj, opisan kao manja turističkija verzija Zadra, pohvaljen zbog noćne zabave. Zatim Hvar, Vis te plaža Zlatni rat na Braču i plaže u Cavtatu.

"Dvanaest godina nakon završetka rata Hrvatska se redefinira, mijenjajući sliku svojih istočnoblokovskih hotela u mjesto elegantnih vila i uglađenih butika. Gradovi poput Zadra i Hvara mame svojim vikend-gužvama, svojim dekadentnim barovima i klubovima unutar starih venecijanskih zgrada", opisuje se u članku.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika