16.07.2007. / 11:36

Autor: Nina Tomljanović

DEN HAAG

Vlastimir Đorđević: ''Nisam kriv''

Vlastimir Đorđević umirovljeni general MUP-a Srbije, optužen za ratne zločine počinjene tijekom 1999. godine nad kosovskim Albancima, danas je se pred Haškim sudom izjasnio da se ne osjeća krivim. "Nisam kriv", kazao je Đorđević na pet točaka optužnice koja ga tereti za prisilno premještanje, deportacije, ubojstva i progon 800 tisuća kosovskih Albanaca u prvoj polovici 1999. godine.

Tada je Đorđević bio pomoćnik ministra unutarnjih poslova Srbije i načelnik Odjela javne sigurnosti. Uhićen je prije mjesec dana u Crnoj Gori gdje se skrivao pod lažnim imenom. Kazao je kako je u toj zemlji boravio od početka 2003.godine, a prije toga od 2001. godine kada je napustio Srbiju, u još nekoliko zemalja.

Krajem 2003. godine podignuta je optužnica protiv Đorđevića, a mediji su proteklih godina nagađali da se skrivao u Rusiji. On je kazao kako nitko u crnogorskoj vlasti nije znao za njegovo skrivanje u toj zemlji.

Vezane vijesti

Počinje li u Nizozemskoj zabrana pušenja marihuane za turiste?

Počinje li u Nizozemskoj zabrana pušenja marihuane za turiste?

Sudac okružnog suda u Haagu uskoro će odlučiti o tome hoće li Nizozemska zabraniti turistima ulazak u 'coffe shopove', piše BBC. Ova zabrana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika