16.07.2007. / 13:54

Autor: Nina Tomljanović

ZAGREB

Mesić primio izaslanstvo Svjetske udruge znanstvenih urednika

Predsjednik Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Svjetske udruge znanstvenih urednika s predsjednicom prof. sc. dr. Anom Marušić na čelu, koje ga je izvijestilo o izdavanju znanstvenih časopisa u Hrvatskoj, priopćeno je iz Odjela za informiranje Ureda predsjednika Republike.

Izaslanstvo je istaknulo kako su hrvatski znanstveni časopisi na visokoj razini, a to potvrđuje i činjenica da se velik broj tekstova prikazuje u referentnim svjetskim bazama te da prof. Ana Marušić, kao prvi znanstvenik izvan SAD-a, predsjeda Svjetskom udrugom znanstvenih urednika.

U izaslanstvu su bili prof. dr. sc. Siniša Zrinšćak, član Svjetske udruge znanstvenih radnika iz Hrvatske, i prof. dr. sc. Dražen Vikić-Topić, državni tajnik za znanost i tehnologiju u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa.

Predsjednik Mesić je kazao kako je usvajanje svjetskih standarda i znanstvena istraživanja na visokoj razini, koja se objavljuju u svjetskim časopisima, najbolja afirmacija Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika