16.07.2007. / 15:35

Autor: Marijana Zrinjski

NEZAVISNOST KOSOVA

Kosovski predsjednik spreman na alternativna rješenja

Kosovski pregovarački tim nastaviti će suradnju s međunarodnim dužnosnicima, ali nije isključeno razmatranje alternativnih puteva, ovisno o razvoju događaja oko donošenja rješenja za status Kosova. Izjavio je to u ponedjeljak kosovski predsjednik Fatmir Sejdiu nakon sjednice pregovaračkog tima, te najavio da će se članovi tog tijela sutra sastati s rukovodstvom Skupštine, kako bi donijeli odluku o parlamentarnoj sjednici na kojoj će se raspravljati o odgodi donošenja rješenja za status Kosova.

Pregovarački tim, najavio je Sejdiu, u srijedu će odlučiti koje će stajalište zauzeti u odnosu na odgodu donošenja rješenja za status Kosova i najave obnavljanja pregovora s Beogradom. Taj stav članovi predstaviti će i na sastanku s američkom državnom tajnicom Condoleezom Rice, 23. srpnja u Washingtonu. "Na svim mogućim razinama ćemo tražiti da se proces ubrza i razjasne daljnji koraci. Najznačajnije je to što SAD snažno podržavaju našu viziju i paket Marttija Ahtisaarija", kazao je.

Kosovski premijer Agim Ceku i čelnik Reformističke stranke Ora, Veton Surroi za razliku od predsjednika i čelnika vodeće oporbene Demokratske stranke Kosova, Hashima Thaqija, smatraju da je potrebno odrediti točan datum kada će se konačno riješiti status Kosova.

Njih podržava i rukovodstvo kosovskih Albanaca koje već duže vrijeme izražava nezadovoljstvo zbog odugovlačenja s donošenjem rješenja za status Kosova. Najavili su da će biti prinuđeni djelovati, ukoliko međunarodna zajednica i dalje bude neodlučna.

Vezane vijesti

Kosovo najavilo prvi regularni popis stanovništva u posljednjih 30 godina

Kosovo najavilo prvi regularni popis stanovništva u posljednjih 30 godina

Kosovske vlasti najavile su u ponedjeljak kako će od 1. do 15. travnja 2011. provesti popis stanovništva u toj zemlji, prvi regularni popis… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika