16.07.2007. / 17:48

Autor: Marijana Zrinjski

VRUĆINA U ZAGREBU

Hitna pomoć danas imala posebno naporan dan

Tijekom prijepodneva na zagrebačkom području zabilježeno je deset posto više intervencija ekipa Hitne pomoći nego što je uobičajeno. Hitna pomoć najviše je dolazila zbog kolapsa i nesvjestica na javnim i radnim mjestima, ljudi između 20 do 60 godina starosti. Oni stariji te kronični bolesnici većinom su se pridržavali liječničkih savjeta da se klone sunca i piju mnogo tekućine.

Liječnici Hitne pomoći poručuju svima koji naiđu na onesviještenu osobu da unesrećenog okrene na bok, smjeste u hlad i pozovu hitnu pomoć. No, onesviještenom se nikako ne smije davati tekućina, upozorila je voditeljica operativne smjene Hitne medicinske pomoći u Zagrebu dr. Ileana Lučić-Renaud.

Inače i sutra će biti sunčano i vruće. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti kretat će se od 17 do 22, u gorju će biti malo niže, a na Jadranu od 20 do 25 Celzijevih stupnjeva. Najviša dnevna temperatura biti će većinom od 33 do 38 stupnja, u unutrašnjosti Dalmacije ponegdje i viša.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika