Objavljeno u Nacionalu br. 609, 2007-07-16

Autor: Marina Biluš

SLUČAJ UBOJSTVA SLOVENCA JURE BAJDE

Tajanstvena suradnica ubojice Musliua je Marina Kobaš

JANUZ DERVISHI s kojim je surađivala Marina Kobaš uhićen je laniJANUZ DERVISHI s kojim je surađivala Marina Kobaš uhićen je laniTajnovita plavuša koju je policija uhitila s Armendom Musliuom i Vittoriom Vukdedovićem, glavnim osumnjičenicima za ubojstvo Jure Bajde, je Marina Kobaš, članica bande Januza Dervishija, koji je lani uhićen u Rijeci zbog teških kaznenih djela. U njezinu automobilu počinitelji su i uhićeni, a nedugo potom policija je i nju odvela na mjesto gdje je Bajda bio zakopan, što upućuje na to da je i ona znala okolnosti tog slučaja. Marina Kobaš policiji je dobro poznata. Udana je za nekog Talijana, a navodno ima zabranu ulaska u zemlje EU, zbog kaznenih djela s kojima je povezuju u Italiji. Navodno svaki mjesec odlazi u Švicarsku po novac koji joj daje suprug, a svaki mjesec prima i zagonetne uplate novca iz Venezuele. Policija je vjerojatno djelomice i zbog toga sumnjiči za raspačavanje droga.

Ona je dio kriminalne grupe lani uhićenog Januza Dervishija, kojeg terete za 11 raznih kaznenih djela, uglavnom iznuda, sklapanja lihvarskih ugovora i droge. U tom slučaju Dervishijevu suprugu Šemsu i Marinu Kobaš terete za sklapanje lihvarskog ugovora i prikrivanje protuzakonito dobivenog novca.

Marina Kobaš poznata je policiji i zbog veze s Predragom Mihovcem, koji je uhićen u Srbiji, jer ga hrvatska policija traži zbog 400 g heroina koji su pronašli u kući njegovih roditelja, a za koji on tvrdi da mu je podmetnut u dogovoru policije i Armenda Musliua. Ona je Mihovcu, kad se našao u problemima s policijom, najprije pokušavala pomoći, ali se poslije okrenula protiv njega i zbližila s Musliuom. Veze Marine Kobaš i supruge Januza Dervishija pokazuju da su ubojice Jure Bajde povezani s grupom Januza Dervishija.

Vezane vijesti

Matija Dedić će uskoro drugi put postati otac

Matija Dedić će uskoro drugi put postati otac

Glazbenik Matija Dedić će uskoro po drugi put postati otac. Naime, njegova supruga Marina Dedić je u blaženom stanju."Bit će, širimo kvadrate pa tako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika