17.07.2007. / 11:47

Autor: Nina Tomljanović

ISTRAŽIVANJE

Tijekom pauze za ručak pije 25 posto Britanaca

Istraživanje je provedeno na uzorku od 1.000 ispitanika, a pokazalo je da 23 posto njih ne pije ili povremeno popije čašicu alkoholnog pića za vrijeme pauze za ručak, za razliku od njih 40 posto koji alkohol češće konzumiraju tijekom ljeta

4 Na temelju istraživanja koje je provela tvrtka Croner pokazalo je da gotovo četvrtina britanskih zaposlenika konzumira alkoholna pića na pauzi za ručak. Istraživanje je provedeno na uzorku od 1.000 ispitanika, a pokazalo je da 23 posto njih ne pije ili povremeno popije čašicu alkoholnog pića za vrijeme pauze za ručak, za razliku od njih 40 posto koji alkohol češće konzumiraju tijekom ljeta.

"Nema ništa lošeg u tome da zaposlenik popije čašicu alkoholnog pića za vrijeme ručka, ali poslodavac se treba osigurati da će zaposlenik ostati na toj čašici te da alkohol neće umanjiti njegove sposobnosti u radu kao i da neće utjecati na zaposlenikovo zdravlje", objasnio je Stephen Thomas iz tvrtke Croner.

Također, dodao je, za zanimanja kod kojih postoji rizik od pretjeranog ispijanja alkohola treba uvesti zabranu konzumiranja alkohola. Istraživanje pod nazivom "Konzumiranje alkoholnih pića na radnom mjestu" koje je proveo MojPosao na uzorku od više od 800 ispitanika pokazalo je da je alkohol na poslu u posljednjih godinu dana konzumiralo čak 35 posto ispitanika, no ipak, većina ispitanika činila je to rjeđe od jednom mjesečno.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika