17.07.2007. / 17:35

Autor: Martina Zeković

POJAVA SALMONELE

Rezultati analize "Munchmallowa" očekuju se u četvrtak

Nakon što je u petak, 13. srpnja, zbog sumnje u pojavu salmonele iz prodaje povučen "Munchmallow classic", provodi se nezavisna stručna bakteriološka analiza uzorka sporne isporuke tog proizvoda, priopćeno je danas iz tvrtke Jaffa AD Crvenka, koja je proizvođač "Munchmallowa".

Radi se o samo jednoj paleti tog proizvoda u pakiranju od 105 grama, namijenjenoj slovenskom tržištu, s rokom uporabe do 2. siječnja 2008., koja je zadržana na bakteriološkoj kontroli pod pretpostavkom da sadrži bakterije salmonele.

Slovenski Zdravstveni inspektorat obavijestio je u petak hrvatsko Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi da s tržišta povlači "Munchmallow classic" jer je analiza u njihovu zavodu pokazala prisutnost bakterije vrste Salmonella spp. Istog je dana Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi priopćilo da se i kod nas privremeno povlači proizvod.

Proizvođač Jaffa AD Crvenka pak tvrdi da je proizvodnja u njegovim pogonima potpuno sigurna i higijenski zaštićena, "što je dokazao i sanitarni pregled koji je u subotu, 14. srpnja, obavio Sektor za sanitarni nadzor Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i socijalnu politiku Autonomne pokrajine Vojvodine Republike Srbije".

Rezultati analize "Munchmallowa" očekuju se u četvrtak.

Vezane vijesti

"Talibanska demonstracija sile loš znak za budućnost"

"Talibanska demonstracija sile loš znak za budućnost"

Usklađeni talibanski napadi u Kabulu i drugdje, završeni u ponedjeljak nakon 17 sati borbe s 47 žrtava, najmasovniji su napadi u 10 godina rata i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika