17.07.2007. / 18:46

Autor: Martina Zeković

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA

Obavijest o vremenu i mjestu podizanja isprave putem SMS-a

Kako bi se smanjili veliki redovi pred šalterima policijskih uprava, od 20. srpnja ove godine pri predaji zahtjeva za izradbu osobnih isprava u svim policijskim upravama u Hrvatskoj građani će moći navesti i broj svoga uređaja GSM na koji će dobiti SMS poruku o vremenu i mjestu podizanja gotove isprave (osobne iskaznice, putovnice i sl.), izvijestilo je danas Ministarstvo unutarnjih poslova.

Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin javno se i ispričao svim građanima koji su proteklih dana morali dugo stajati u redovima.

Na redovitoj sjednici Kolegija ministara unutarnjih poslova je ocijenjeno da većina tih gužva nastaje nepotrebno, jer su pri upisu na fakultete i druge visokoškolske ustanove bile tražene potvrde o prebivalištu iako se prebivalište moglo dokazati samo valjanom osobnom iskaznicom.

Uprava za upravne i inspekcijske poslove MUP-a preporučila je Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu da se ubuduće potvrde o prebivalištu više ne traže pri upisu na visoke škole i fakultete.

Određeni zahtjevi za ispravama već se mogu slati u elektroničkom obliku, a otvarat će se i šalterske ispostave, osobito u udaljenijim mjestima od sjedišta policijskih postaja, odnosno u gradovima gdje njihov broj ne zadovoljava potrebe stanovništva.

Vezane vijesti

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Sporazum o strateškom partnerstvu kojim je uspostavljen Centar za sigurniji Internet potpisan je danas u Ravnateljstvu policije Ministarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika