17.07.2007. / 19:38

Autor: Martina Zeković

SPLIT

Ivan Kuret novi gradonačelnik Splita

Dosadašnji zamjenik splitskog gradonačelnika Ivan Kuret, izabran je za novog gradonačelnika Splita.

Bivši gradonačelnik Zvonimir Puljić je već ranije stavio svoj mandat na raspolaganje matičnoj stranci HDZ, a na njegovoj su smjeni inzistirali splitski poduzetnici čija nezavisna kandidatska lista "Velo misto" raspolaže s tri mjesta u Gradskom vijeću, i koja je od 2005. godine HDZ-u bila ključni koalicijski partner.

Puljića je nedavno s čela Gradskog odbora HDZ smijenila 28-godišnja gradska vijećnica Željana Kalaš.

Prema tvrdnjama Radio Dalmacije, rasprava pred smjenu bila je prilično emocionalna, te su neki od sudionika i zaplakali.

Ivan Kuret izabran je za novog gradonačelnika unatoč žestokoj raspravi i protivljenju oporbe. Kuret je izabran glasovima HDZ-a, Liste Velog Mista i HSP-a (14 glasova), vijećnici SDP-a, HNS-a i HB-a glasovali su protiv (8 glasova), dok su vijećnik HSLS-a kao i nezavisni vijećnik Slobodan Beroš ostali suzdržani.

Sjednicu je napustio Luka Podrug, vijećnik HČSP-a, te nije prisustvovao glasovanju najavivši da će se žaliti Ministarstvu pravosuđa, zbog, kako smatra "nezakonitog izbora novog gradonačelnika".

Vezane vijesti

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

Drugi Split Pride, u čijoj je povorci po procjenama policije bilo oko 700 ljudi, protekao je u najboljem redu bez incidenata, a privedene su 73… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika