19.07.2007. / 17:20

Autor: Martina Zeković

INA

Vlada pušta dionice INA-e u prodaju

Sedam posto dionica INA-e prodavat će se zaposlenima i ranije zaposlenima u toj naftnoj kompaniji, odlučila je danas hrvatska Vlada.

Dionice će se moći kupiti u dva kruga prodaje ovisno rade li zaposlenici dulje ili kraće od godinu dana. U prvom krugu, oni koji u naftnoj kompaniji rade dulje od jedne godine imaju pravo na kupnju 16 dionica uz popust. Onih koji su u INA-i radili kraće od godinu dana ima više od osam tisuća, a procjenjuje se da će oni u prvom krugu moći kupiti oko osam dionica.

Početna cijena dionica iznosit će 1690 kuna. Osnovni popust je pet posto, i po još jedan posto za svaku godinu staža. Ukoliko nakon prvog kruga ostane još dionica, svi zaposlenici s više od jedne godine staža imaju pravo na kupnju jednakog broja dodatnih dionica po cijeni od 1690 kuna po dionici, bez ikakvih popusta.

Kako se na tržištu u jednom trenutku ne bi našao velik broj dionica INA-e, što bi moglo utjecati na njihovu cijenu, određeni su i "lock up" periodi.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika