19.07.2007. / 19:23

Autor: Martina Zeković

ODGOVOR NA TUŽBU

Hrvatski štediše Ljubljanske banke Zagreb osnovat će stranku

Hrvatski štediše kojima Ljubljanska banka Zagreb nije vratila novac planiraju formiranje stranke. Naime, 21. lipnja Ljubljanska banka Zagreb uložila je tužbu protiv Republike Hrvatske na Europkom sudu za ljudska prava u Strasbourgu kako bi naplatili potraživanja od tvornice šećera IPK Osijek.

Oko 138 tisuća hrvatskih štediša na ovaj je način odgovorilo na tužbu banke. Radilo bi se o stranci koja bi sudjelovala na narednim hrvatskim parlamentarnim izborima. Oni od parlamenta zahtijevaju da usvoji zakon o privremenoj zabrani raspolaganja imovinom slovenačkim pravnim i fizičkim licima u Hrvatskoj, a svoju su protestnu notu poslali na adresu slovenačke ambasade u Zagrebu, kao i samom državnom vrhu predsjedniku Republike Stjepanu Mesiću, premijeru Ivi Sanaderu, te predsjedniku Hrvatskog sabora Vladimiru Šeksu.

Hrvatski klijenti Ljubljanske banke, koji čekaju presudu civilnog suda u Trstu i zahtjevaju od hrvatske vlade da podigne tužbu protiv Slovenije, od banke već petnaest godina potražuju svoj novac te smatraju da i hrvatski političari, zajedno sa slovenačkima, zatvaraju oči pred njihovim problemima.

Vezane vijesti

El Baradei osnovao stranku

El Baradei osnovao stranku

Muhamed El Baradei i drugi istaknuti Egipćani u subotu su osnovali stranku za koju kažu da će jednoga dana vladati zemljom i ponuditi glasačima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika