21.07.2007. / 09:41

Autor: Marijana Zrinjski

ARENA ZAGREB

Balić se nada da će Arena Zagreb biti gotovo do Svjetskog prvenstva

Premijer Ivo Sanader, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i hrvatski rukometaši Ivano Balić i Vlado Šola prisustvovali su jučer na polaganju temeljnog kamena Arene Zagreb u kojoj će se za 15 mjeseci održati Svjetsko rukometno prvenstvo 2009. Ta višenamjenska dvorana za 15.200 posjetitelja u zagrebačkom Laništu, vrijedna 87 milijuna eura, koju gradi konzorcij Ingra i TriGranit, bit će dovršena za 15 mjeseci."Arena Zagreb bit će ures grada", rekao je premijer Sander dok je Bandić naglasio da će biti sretan gledajući kako napreduje gradnja Arene. Balić se nada da će dvorana biti sagrađena na vrijeme.

Voditelj tima arhitekata Alan Leo Pleština iz tvrtke UPI-2M po čijem će se projektu graditi Arena Zagreb kazao je da će Arena Zagreb zadovoljavati uvjete za rukomet, mali nogomet, odbojku, stolni tenis, badminton, hrvanje, gimnastiku, boks, tenis i košarku, a dvorana će, pomicanjem teleskopskih tribina, imati i atletsku stazu. Predviđena je i mogućnost pregrađivanja dvorane paravanima koji će se spuštati s krova Arene, pa će se istodobno moći održavati razna događanja. Arena će imati popratne ugostiteljske i poslovno-komercijalne sadržaje te malu dvoranu za treninge sportaša.

Parkirališno-garažni prostor moći će primiti 926 automobila, a 38 mjesta bit će rezervirano za autobuse, rekao je Pleština i dodao da će prometnoj protočnosti doprinijeti denivelirano raskrižje na Laništu i proširenje ulice Remetinečki gaj.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika