20.07.2007. / 15:13

Autor: Nina Tomljanović

ZAGREB

Kamatari od zagrebačkog poduzetnika iznudili oko 300 tisuća kuna

Petoricu kamatara koji su prijetnjama i fizičkim nasiljem u dva odvojena slučaja iznudili oko 300 tisuća kuna danas je privela zagrebačka policija.

Trojica osumnjičenih su u prvom slučaju iznudili od zagrebačkog poduzetnika Ivana P. oko 200.000 kuna. Njemu je, navodno, u posljednje vrijeme posao krenuo nizbrdo. Svom zaposleniku, koji ga je uputio na kamatare, obratio se za pomoć u veljači ove godine kada je doživio financijski krah.

Ivan P. je tako posudio 30.000 eura i pristao na mjesečnu kamatu od 10 posto na rok od šest mjeseci, kazala je glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba.

Na parkiralištu Velesajma je kamatar početkom lipnja s pištoljem u ruci oteo Ivana P. Vozio ga je po gradu, a pustio tek kad je njegov prijatelj zagarantirao povrat duga. Idućih dana žrtva je platila 168.000 kuna. No, kamatari su bili uporni.

Od 52 - godišnjaka su tražili da na njih prepiše apartman, a potom su ga pretukli. Igor S. i Dalibor V. od ranije poznati po raznim kaznenim djelima privedeni su istražnom sucu, dok je Tomislav K., do sada bez policijskog dosjea, pušten na slobodu.

U drugom slučaju iznude dvojica osumnjičenih Marko M. i Silvijo M. kamatarili su 42-godišnjeg Krešu Š. koji je od potonjeg prije godinu i pol posudio 30.000 kuna.

Taj dug je Silvijo M. "prodao" Marku M. koji je silom i prijetnjama od žrtve iznudio ukupno 146.000 kuna. No dug, po njegovoj računici, ne samo da nije plaćen, nego je do 17. srpnja narastao na 300.000 kuna. Zbog nevraćanja navodnog duga kamatar je tog dana na jarunskoj tržnici napao žrtvu kojoj je dozlogrdilo, pa je idućeg dana s policijom pripremio klopku za kamatara, predavši mu kuvertu s obilježenim novcem. Za Silvijom M. se traga, a Marko M. je uhićen.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika