20.07.2007. / 17:19

Autor: Nina Tomljanović

EKOLOGIJA

Al Gore večerao zaštićenu riblju vrstu

Nakon podataka koji govore da je njegovo kućanstvo jedan od većih potrošača i zagađivača u SAD-u, sada se u javnosti proširila vijest da je Gore na svadbi svoje kćeri poslužio ugroženu riblju vrstu

Bivši američki potpredsjednik i u posljednje vrijeme jedan do najzapaženijih aktivista u borbi za spas planeta Zemlje Al Gore još se jednom našao na udaru ekologa.

Autor dokumentarca Neugodna istina, u kojem upozorava na posljedice globalnog zatopljena i govori što mi mali ljudi mogu učiniti da spase planet, od kada je njegov film postao hit, stalno je pod povećalom ekoloških aktivista.

Nakon podataka koji govore da je njegovo kućanstvo jedan od većih potrošača i zagađivača u SAD-u, sada se u javnosti proširila vijest da je Gore na svadbi svoje kćeri poslužio ugroženu riblju vrstu.

Svega tjedan dana nakon Live Eartha, kada je još jednom pozvao na brigu za planet, Al je ostao bez svih kredita kod ekoloških aktivista nakon što je goste na vjenčanju počastio zaštićenom ribom, čiji je lov zabranjen.

Riječ je o tzv. patagonskom zubanu (Dissostichus eleginoides), velikoj ribi koja živi u hladnim morima i može je se naći na dubinama od 50 do 3850 metara.

Patagonski zuban je jedna od najugroženijih riba na svijetu. Gore, koji je dobio i Oskara za svoj dokumentarac o klimatskim promjenama, nije htio komentirati ove optužbe.

Vezane vijesti

Al Gore: Arktički snježni pokrov nestat će za 5 do 7 godina

Al Gore: Arktički snježni pokrov nestat će za 5 do 7 godina

Borac protiv klimatskih promjena Al Gore rekao je na UN-ovoj klimatskoj konferenciji u Kopenhagenu kako novi podaci pokazuju da bi ledeni pokrov na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika