21.07.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

VELIKA BRITANIJA

BBC: KELLY BIO GLAVNI IZVOR INFORMACIJA

BBC: KELLY BIO GLAVNI IZVOR INFORMACIJA

BBC je potvrdio da je David Kelly, stručnjak za iračko naoružanje, bio glavni izvor za BBC-jevo izvješće o preuveličavanju obavještajnih podataka britanske vlade vezanih za iračko naoružanje. Glavni urednik vijesti BBC-a Richard Sambrook je izjavio da je BBC imao obvezu držati svoj izvor u tajnosti te da su shrvani činjenicom da je njihov izvor, koji je doprinjeo da istina izađe na vidjelo, tragično završio. Pronađeno je i Kellyjevo pismo New York Timesu, poslano nekoliko sati prije izvršenog samoubojstva, u kojem Kelly upozorava na mnogo ‘’mračnih i pokvarenih’’ igrača koji kreiraju priče o iračkom naoružanju za masovno uništenje.
Britanski premijer Tony Blair izjavio je u nedjelju da će pruzeti punu odgovornost ukoliko istraga pokaže da je vlada doprinjela Kellyjevu samoubojstvu, ali da ne namjerava podnijeti ostavku zbog tog slučaja, kao što su zatražili neki njegovi kritičari.

Vezane vijesti

Žao mi je što sam negirao srpske logore

Žao mi je što sam negirao srpske logore

Poznati novinar i urednik vanjsko-političke rubrike BBC-a, John Simpson, priznao je kako mu je 'žao' što je svjedočio protiv novinara Eda Vulliamyja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika