21.07.2007. / 10:56

Autor: Nina Tomljanović

GUINNESOVA KNJIGA REKORDA

Najteži čovjek na svijetu ima 560 kilograma

''Dali su mi je, imam je u rukama. Sretan sam što sam ušao u Guinness kao najdeblji čovjek na svijetu i sretan sam što sam smršavio više od 200 kilograma'', rekao je ponosi Meksikanac

Četrdesetjednogodišnji Meksikanac naredne će se godine pojaviti u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najteži čovjek na svijetu. Prošle godine je imao 560 kilograma. Vrlo je vjerojatno da će postati i rekorder u gubitku kilograma, jer je za godinu dana uspio skinuti 200 kila.

Manuel Uribe ispričao je kako mu je na kućnu adresu stigla potvrda iz Guinnessove knjige rekorda.

''Dali su mi je, imam je u rukama. Sretan sam što sam ušao u Guinness kao najdeblji čovjek na svijetu i sretan sam što sam smršavio više od 200 kilograma'', rekao je ponosi Meksikanac.

Prošle godine, Uribe je zatražio medicinsku pomoć u liječenju pretilosti, od koje boluje posljednjih 20 godina. Za godinu dana, izgubio je više od trećine svoje težine, pridržavajući se stroge dijete i medicinskih tretmana.

Skoro polovica stanovništva u Meksiku boluje od pretilosti ili viška kilograma. Prema podacima tamošnjeg Ministarstva zdravlja, ta zemlja je druga na svijetu po broju pretilih, iza SAD.

Vezane vijesti

'NDH 0,13 posto, jugokomunisti 89 posto zločina'

'NDH 0,13 posto, jugokomunisti 89 posto zločina'

Knjiga "Prikrivena stratišta i grobišta jugoslavenskih komunističkih zločina" autora Josipa Jurčevića, koja donosi popis činjenica o mjestima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika