21.07.2007. / 11:36

Autor: Nina Tomljanović

VELIKA BRITANIJA

General Richard Dannatt: Velika Britanija nema nikakvih kapaciteta za hitnu reakciju

General Dannatt je kazao kako je u službenom pismu upućenom dužnosnicima britanskog ministarstva obrane upozorio da mogućnost reagiranja britanskih trupa u slučaju potencijalno opasnih i hitnih situacija u samoj Britaniji "gotovo ne postoji", zbog malog broja vojnika u zemlji

U intervjuu za Daily Telegraph, zapovjednik glavnog stožera britanskih Kopnenih vojnih snaga, general Richard Dannatt izjavio je kako Velika Britanija nema "gotovo nikakva kapaciteta" za hitnu reakciju u vlastitoj zemlji zbog činjenice da se u Iraku nalazi 5.500 britanskih vojnika, a u Afganistanu njih 7.000.

General Dannatt je kazao kako je u službenom pismu upućenom dužnosnicima britanskog ministarstva obrane upozorio da mogućnost reagiranja britanskih trupa u slučaju potencijalno opasnih i hitnih situacija u samoj Britaniji "gotovo ne postoji", zbog malog broja vojnika u zemlji.

U Iraku ima 5.500 britanskih vojnika, većinom stacioniranih u području Basre na jugu zemlje. Ministarstvo obrane ranije je priopćilo kako bi se taj broj do kraja godine trebao smanjiti na 500 vojnika, a u Afganistanu se trenutačno nalazi 7.000 britanskih vojnika, a u predstojećih nekoliko mjeseci ondje će ih biti više od 7.700.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika