22.07.2007. / 12:20

Autor: Nina Tomljanović

BERLIN

Britanci upozoreni na mogućnost terorističkog napada

U velikoj zgradi, smještenoj u diplomatskoj četvrti glavnog grada Vallette nasuprot marini, nalaze se i veleposlanstva Nizozemske, Španjolske, Austrije, Portugala i Irske

Danas je na Malti Britansko Visoko povjerenstvo upozoreno na mogućnost terorističkog napada al-Qaede, objavio je list Sunday Times of Malta.

List piše da se u prijetnji, u obliku pisma s potpisom te međunarodne terorističke mreže, upozorava da će Visoko povjerenstvo biti napadnuto s mora.

U velikoj zgradi, smještenoj u diplomatskoj četvrti glavnog grada Vallette nasuprot marini, nalaze se i veleposlanstva Nizozemske, Španjolske, Austrije, Portugala i Irske.

Policija na Malti već neko vrijeme nadzire marinu i kontaktirala je s vlasnicima jahti tražeći od njih da pregleda plovila u blizini Visokog povjereništva, prenosi list. Pošiljatelj pisma nije utvrđen, pa policija ne isključuje mogućnost da se radi o šali.

Mediteranska otočna država Malta smatra se jednom od najsigurnijih zemalja u Europi. No, u kolovozu 1995. godine našla se u središtu svjetske pozornosti kada je, upravo u blizini Visokog povjerenstva, ubijen čelnik Jihada Fathi Shqaqi.

Vezane vijesti

Novi trik terorista: Tijelo kao spremnik za bombu

Novi trik terorista: Tijelo kao spremnik za bombu

Strah od bombi u tijelu terorista nije nov. 2009. godine Al Qaida je izvela napad na šefa antiterorističkih jedinica saudijske policije. Napadačev… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika