22.07.2007. / 14:51

Autor: Marijana Zrinjski

TERORIZAM

Bush uznemiren izvješćima o Al Qaidi

Predsjednik SAD-a George W. Bush jučer je priznao da su ga nova izvješća obavještajnih službi o učvršćivanju položaja terorističke skupine Al Qaide u sjeverno pakistantskoj pokrajini, blizu afganistanske granice, uznemirila. Stoga je američki predsjednik ponudio potporu pakistanskom kolegi Pervezu Musharrafiju, budući da je on, kako smatra Bush, predan borbi protiv Al Qaide i talibanskih militanata.

Musharraf, inače važan saveznik Washingtona, ima problema s nasiljem islamskih militanata i propusnim planinskim granicama koje otežavaju pokušaje zaustavljanja protoka boraca, oružja, opijuma i drugih droga.

Primirje koje je Musharraf sklopio s plemenskim vođama u rujnu navodno nije uspjelo. Bush je rekao da su se pakistanski plemenski vođe pokazali nespremnima ili nesposobnima sami nadzirati to područje.

"Predsjednik Musharraf uviđa da sporazum nije bio uspješan ili dobro proveden i poduzima aktivne korake da to ispravi. Radit ćemo s našim partnerima kako bi uskratili utočište talibanima i Al Qaidi u Pakistanu ili bilo gdje drugdje na svijetu", rekao je.

Vezane vijesti

'Bush je kriv za sve'

'Bush je kriv za sve'

Oko dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je bivši američki predsjednik George Bush odgovoran za loše stanje američke ekonomije dok nešto manji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika