23.07.2007. / 08:50

Autor: Martina Zeković

TURSKA

Islamistička Stranka pravde i razvoja ostaje na vlasti

Islamistička Stranka pravde i razvoja nakon jučerašnjih parlamentarnih izbora u Turskoj, i dalje ostaje na vlasti. Stranka premijera Recepa Erdogana, prema prebrojenih 90 posto glasova, osvojila je 342 mjesto od 550 zastupničkih mjesta.

Republikanska nacionalna stranka i Stranka nacionalističke akcije, kao sekularne stranke, osvojile su 124 odnosno 76 zastupničkih mjesta. Neovisni kandidati u turskom će parlamentu imati 19 mjesta.

Premijer Recep Tayyip Erdogan obećava da će očuvati turske sekularne tradicije, te da će njegova vlada učiniti sve što može u borbi protiv kurdskih pobunjenika. 

Premijer Erdogan osobno se obvezao i na trajno zbližavanje s Europskom unijom nakon čega su uslijedile i čestitke predsjednika Europske komisije Jose Manuel Barrosa.

Britanski ministar vanjskih poslova David Miliband na sastanku s europskim kolegama u Bruxellesu kazao je da je vrlo važno pružiti ruku novoj vladi svuda u Europi, u čijem je interesu stabilna i sigurna politička situacija u Turskoj.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika