23.07.2007. / 10:59

Autor: Martina Zeković

PRIOPĆENJE

Udruga branitelja traži izmjene Zakona o tajnosti podataka

U priopćenju Udruge branitelja, invalida i udovica domovinskog rata djelatnika Podravke, ističe se kako je sramotno što hrvatska javnost ne smije znati tko su ljudi koji su branili Hrvatsku, a problematičan je i broj osoba koje se nalaze u Registru branitelja.

Naime, u Registru branitelja danas se nalaze imena 489.407 osoba koji imaju status branitelja, a kako navodi Udruga, prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman početkom 1996. iznio je pred Hrvatskim saborom brojku od 360.070 branitelja.

Udruga traži da se pokrene izmjene Zakona o tajnosti podataka ili da se počnu prikupljati peticije za privolu ispitanika da se njihova imena iz Registra branitelja mogu javno objaviti.

Žalosno je da se po istom Zakonu ne mogu objaviti ni imena poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, ističu u priopćenju i dodaju kako se u drugim zemljama čitaju imena poginulih junaka prigodom raznih obljetnica, a mi ih se sramimo.

Vezane vijesti

Registar branitelja do ulaska u EU

Registar branitelja do ulaska u EU

Registar branitelja trebao biti biti objavljen najkasnije do ulaska Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja 2013., kazao je danas ministar branitelja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika