23.07.2007. / 11:26

Autor: Martina Zeković

KAMEN INGRAD

Pet novih optužnica očekuje Vladu Zeca

Nakon što je prije deset dana nepravomoćno osuđen na 4 godine i 6 mjeseci zatvora, Vladu Zeca, bivšeg predsjednika Kamen-Ingrada očekuje pet novih optužnica koje će se odnositi na zlouporabu mjenica tvrtki Kemotehna i Grading, na nevođenje poslovnih knjiga u NK Kamen-Ingrad, te na Požešku banku.

Općinski sud u Požegi je osim Zeca osudio i njegovu pomoćnicu Đurđicu Krstić na 3 godine i 8 mjeseci.

Njih se tereti da su malverzacijama Kamen Ingradu pribavili korist od 34,5 milijuna kuna pri čemu su oštetili Županijsku upravu za ceste, nekoliko banaka te osiguravateljskih i faktorinških društava za 36 milijuna kuna.

Trenutno se vode istražni postupci vezani uz zlouporabu položaja u poslovanju između Kamen-Ingrada i tvrtke Lider, zatim Kamen Ingrada i općine Velika te Kamen Ingrada i veličkog Komunalca. Također se istražuju sumnje na neplaćanje poreza i PDV-a.

Pod istragom se nalazi i poslovanje Kamen Ingrada, u kojem je Zec imao više od 76 posto vlasništva, i Požeško-slavonske županije i grada Požege koji su Kamenu nezakonito davali mjenice. Na taj način Požega je Kamen Ingradu proslijedila oko 8 milijuna kuna, a županija je istoj tvrtki te Vodoprivredi nezakonito proslijedila oko 18 milijuna kuna.

Vlado Zec i Đurđica Krstić će Požeško-slavonskoj županiji morati namiriti štetu u visini od 10 milijuna kuna, Županijskoj upravi za ceste 16 milijuna kuna i Generali osiguranju 1,6 milijuna kuna. Od Kamen Ingrada u stečaju oduzima se imovinska korist od 23 milijuna kuna.

Zec iza sebe ima tek jednu pravomoćnu presudu na novčanu kaznu od 80.000 kuna zbog zlouporabe položaja na mjestu predsjednika Nadzornog odbora Požeške banke. Nepravomoćno je osuđen zbog nepokretanja stečaja, te mu je izrečena novčana kazna u visini od 12.624 kune.

Nacional je s Vladom Zecom napravio intervju na vrhuncu njegove moći 2003. godine, kada je njegov nogometni klub nastupao u Kupu Uefa protiv slavnog njemačkog Schalkea.

Vezane vijesti

Odluka o optužnici protiv Čehoka u svibnju

Odluka o optužnici protiv Čehoka u svibnju

Optužno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda nastavit će početkom svibnja razmatrati optužnicu protiv bivšega varaždinskoga gradonačelnika Ivana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika