23.07.2007. / 16:18

Autor: Marijana Zrinjski

ŠIRENJE HIV-a

Svijet gubi bitku s AIDS-om

Predsjednik SAD-a George Bush vodeći savjetnik za pitanje AIDS- a, kronične neizlječive bolesti uzrokovane virusom HIV-om, izjavio da svijet gubi bitku s tom bolešću. "Na svaku osobu s AIDS-om koja krene na terapiju, javi se šest novih zaraženih", kazao je to dr. Anthony Fauci direktor Nacionalnog instituta za alergije i infekcijske bolesti, na konferenciji u glavnom australskom gradu Sydneyu na kojoj je prisustvovalo pet tisuća vodećih svjetskih stručnjaka za AIDS iz 130 zemalja svijeta. Prije tri godine lijek kojim se pomaže kod virusa dobivalo je oko 300 tisuća ljudi u zemljama u razvoju, a lani je pristup tom lijeku imalo 2,2 milijuna ljudi. "Iako je mnogo učinjeno na lakšoj dostupnosti lijeka, snažno se mora raditi na prevenciji", poručio je Fauci.

U nekim dijelovima Afrike i Azije, tvrdi, zaraza se širi brzo i lako budući da je terapija dostupna samo četvrtini oboljelih dok ostale tri četvrtine zaraženih nastavljaju širiti bolest.

Vezane vijesti

Korporativna zafrikancija

Korporativna zafrikancija

Jill Richardson, pokretačica bloga o organskom uzgoju hrane La Vida Locavore, piše za AlterNet o novom planu zapadnih multinacionalnih korporacija za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika