24.07.2007. / 08:49

Autor: Nina Tomljanović

STATUS KOSOVA

Skupština Srbije o Prijedlogu rezolucije o Kosovu

Skupština Srbije raspravljat će danas od 16 sati o vladinom Prijedlogu rezolucije o Kosovu i Metohiji, kao i o izvještaju državnog pregovaračkog tima.

Vlada Srbije jučer je usvojila izvještaj tima o dosadašnjem toku pregovora o budućem statusu Pokrajine, kao i Prijedlog rezolucije o neophodnosti pravednog rješavanja pitanja Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija zasnovanog na međunarodnom pravu.

U Prijedlogu rezolucije navodi se da su Kosovo i Metohija neodvojivi dio Srbije na osnovu važećih i općeobvezujućih ustavnih i međunarodnopravnih dokumenata.

Svaki pokušaj rješenja kojim bi se prekršila osnovna načela međunarodnog prava i integritet i suverenitet Srbije bio bi proglašen opasnim po opstanak te države i kao takav bi predstavljao povod za odgovarajuće djelovanje državnih organa Republike Srbije u skladu sa međunarodnim pravom, navodi se u Prijedlogu.

Vezane vijesti

KK Split od danas je postao dioničko društvo

KK Split od danas je postao dioničko društvo

Košarkaški klub Split će biti prvi košarkaški klub u Hrvatskoj u kojem će biti obavljena pretvorba u dioničarsko društvo. Predsjednik KK Split Dino… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika