24.07.2007. / 09:36

Autor: Nina Tomljanović

MANJI OPERACIJSKI ZAHVAT

Bushu uklonjeni polipi

"Mikroskopska analiza polipa potvrdila je preliminarne dijagnoze. Predsjednik je dobrog zdravlja, nema razloga za uzbunu. To je bila rutinska dijagnoza i postupak, iduću kolonoskopiju imat će za tri godine", kazao je glasnogovornik Bijele kuće Tony Snow

Američkom predsjedniku Georgeu W. Bushu su u subotu liječnici uklonili pet manjih polipa, te nisu pronađene kancerogene stanice. Većina takvih polipa je bezopasna, no s vremenom oni mogu postati kancerogeni. Kako bi bili sigurni, liječnici ih obično uklone što se smatra jednim od najboljih oblika prevencije.

"Mikroskopska analiza polipa potvrdila je preliminarne dijagnoze. Predsjednik je dobrog zdravlja, nema razloga za uzbunu. To je bila rutinska dijagnoza i postupak, iduću kolonoskopiju imat će za tri godine", kazao je glasnogovornik Bijele kuće Tony Snow.

Tijekom postupka koji se obavlja pod anestezijom, Bush je na dva sata predsjedničke ovlasti prenio na potpredsjednika Dicka Cheneya, kako je predviđeno ustavom SAD.

Vezane vijesti

'Bush je kriv za sve'

'Bush je kriv za sve'

Oko dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je bivši američki predsjednik George Bush odgovoran za loše stanje američke ekonomije dok nešto manji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika