25.07.2007. / 15:50

Autor: Martina Zeković

ITALIJA I CRNA GORA

Lada Niva izazvala diplomatski incident

Talijanski veleposlanik Gabrielle Meucci, koji je na svečanost proslave Dana državnosti Crne Gore došao u Ladi Nivi, nije smio ući niti u parkiralište vile Gorica gdje se svečanost održavala.

"Policajci su privremeno spriječili ulazak Meuccija u vilu Gorica, jer se objektivno nije moglo očekivati da će se neki od uzvanika Ladom Nivom uputiti na proslavu Dana državnosti Republike Crne Gore, a na vozilu nije bilo diplomatskih tablica", izjavila je glasnogovornica policije Tamara Popović, a prenijele su podgoričke Vijesti.

Nakon incidenta, veleposlanik je odlučio prodati auto, a za kupnju je zainteresirana crnogorska policija. U oglasu za prodaju Lade, koji je Meucci objavio u crnogorskim dnevnim novinama stoji da su najvažnije odlike auta: odlično stanje guma, originalna ruska oprema te originalna crnogorska prometna dozvola.

Veleposlanik Italije u pismu crnogorskom ministru unutarnjih poslova naveo je da je automobil imao diplomatske tablice, no da su se unatoč tome policajci bahato ponašali prema njemu. On također pretpostavlja da je njegov ulazak na parkiralište spriječen da bi se oslobodio put za automobil u kojem se nalazio Milo Đukanović.

No, policija je demantirala njegove navode, a ravnatelj policije se iste večeri ispričao veleposlaniku i izrazio žaljenje zbog incidenta.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika