26.07.2007. / 17:06

Autor: Marko Biočina

PREHRANA

Sindikati protiv poskupljenja kruha

Nezavisni hrvatski sindikati usprotivi su se najavljenom poskupljenju kruha. Ističu da je to trenutno neopravdano jer su cijene energenata i niže nego lani, a otkupna cijena pšenice nije dosegla svoj maksimum. Također napominju da suša nije opravdanje za višu cijenu kruha. Neki proizvođači brašna i pekarskih proizvoda najavili su poskupljanje brašna za 20 do 25 posto, a kruha za oko 10 posto.

U sindikatu ističu da proizvođači kruha svake godine najavljuju povećanje cijena, a bez nekog očitog razloga. Veliki proizvođači poskupljenje pravdaju nelojalnom konkurencijom malih, radom na crno, brašnom bez markice i sličnim, a navode i visoke cijene energenata.

Sindikalisti pozivaju državne i lokalne vlasti da pomognu poljoprivrednicima u saniranju gubitaka zbog suše i teških vremenskih uvjeta, kako bi spriječilli rast cijena hrane s dolaskom jeseni.

Vezane vijesti

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Predsjednik sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu "Preporod", Željko Stipić, najavio je mobiliziranje članstva do jeseni zbog vladina prijedloga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika