27.07.2007. / 08:57

Autor: Nina Tomljanović

SRBIJA-KOSOVO

Koštunica: Srbija pred velikim kosovskim iskušenjem

Koštunica je na svečanoj akademiji povodom petnaest godina od osnivanja stranke, u beogradskom Sava centru, kazao da su na Kosovu u ovom trenutku ugroženi ne samo suverenitet i teritorijalni integritet Srbije već i temelji međunarodnog poretka

Predsjednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica sinoć je izjavio da se Srbija u ovom trenutku nalazi pred izuzetno velikim kosovskim iskušenjem i da sve svoje snage mora usredotočiti na očuvanje Kosova unutar Srbije.

Koštunica je na svečanoj akademiji povodom petnaest godina od osnivanja stranke, u beogradskom Sava centru, kazao da su na Kosovu u ovom trenutku ugroženi ne samo suverenitet i teritorijalni integritet Srbije već i temelji međunarodnog poretka.

"Sve to svjedoči i upozorava da je ugrožena ništa manje nego budućnost ove zemlje i ovog naroda. Može li biti jačeg razloga da učinimo sve što je u našoj moći da sačuvamo Kosovo?", istakao je Koštunica.

On je kazao da je od neprocjenjivog značaja što u Srbiji danas postoji puno nacionalno i državno jedinstvo u politici očuvanja Kosova, što je, kako je ocijenio, najbolje potvrđeno usvajanjem nove Rezolucije u Skupštini Srbije.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika