27.07.2007. / 12:48

Autor: Marijana Zrinjski

SAD

Pentagon radi planove za povlačenje iz Iraka

Američki ministar obrane Robert Gatesu u pismu demokratskoj senatorici Hillary Clinton potvrdio je da Pentagon izrađuje planove za slučaj povlačenja iz Iraka. "Možete biti uvjereni da se na takvom planiranju uistinu radi uz moje aktivno sudjelovanje", naveo je Gates u pismu do kojega je došao Associated Press, ističući da on takvo planiranje smatra prioritetom ministarstva.

Hillary Clinton, naizglednija kandidatkinja za predsjedničku nominaciju demokrata na izborima 2008., u svibnju je kao članica senatskog odbora za oružane snage zatražila od Pentagona informaciju raspolaže li s planovima za slučaj povlačenja iz Iraka u budućnosti. Pomoćnik ministra obrane za politička pitanja Eric Edlman odgovorio joj je prošloga tjedna kako "javna rasprava o povlačenju jača neprijateljsku propagandu da će SAD napustiti svoje saveznike u Iraku", izbjegavši odgovoriti na samo pitanje o planovima. Clinton je takav odgovor, u kojem se ona kao bivša prva dama SAD-a sumnjiči za manjak domoljublja, odbacila kao neprihvatljiv i nečuven, za što je dobila široku podršku javnosti.
Gates je najavio kako će senatski odbor za oružane snage ubuduće biti redovito informiran o planovima za povlačenje. 

Vezane vijesti

Turkish Airlines se povlači iz BH Airlinesa

Turkish Airlines se povlači iz BH Airlinesa

Turski zračni prijevoznik Turkish Airlines povlači se iz partnerstva s bosanskohercegovačkom zrakoplovnom tvrtkom BH Airlines u kojoj je imao 49… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika