27.07.2007. / 13:43

Autor: Marko Biočina

FAKULTETI

U Zagrebu slobodno još 2577 mjesta

U ljetnom roku na fakultete Sveučilišta u Zagrebu upisano je 11 060 studenata. Za jesenski rok ostalo je 2 577 slobodnih mjesta, od kojih 286 bez plaćanja tj. uz potporu Ministarstva znanosti.

Najviše je mjesta ostalo na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, Fakultetu prometnih znanosti, Agronomskom, Tekstilno-tehnološkom, Katoličko bogoslovnom te Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu.

Kako je istaknuo rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš, ove je godine na kvalifikacijske ispite bilo prijavljeno 25 738 kandidata, od kojih je nešto manje od 17 tisuća prešlo prag. Najviše prijavljenih bilo je na Filozofskom i Ekonomskom fakultetu, a najviše kandidata na jedno upisno mjesto na Fakultetu političkih znanosti (4,29) i Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu (4,08). Prirodoslovno-matematički fakultet zbilježio je pad interesa za nastavne smjerove, što je problem na samo kod nas nego i u Europi, ističe Bjeliš, te Fakultet strojarstva i brodogradnje unatoč sve većoj potražnji za njihovim kadrom na tržištu rada.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika