27.07.2007. / 15:38

Autor: Marko Biočina

PRIVATIZACIJA

DC: USKOK treba istražiti i "Sunčani Hvar"

DC je zatražio od USKOK-a proširenje istrage u operaciji "Maestro" i na "Sunčani Hvar", zbog sumnje da je potpisivanjem ugovora o javno-privatnom partnerstvu toga hotelskog kompleksa Hrvatskoj nanesena šteta.

Proširenje traže zbog indicija o favoriziranju "Orco grupe", na štetu malih dioničara i države. Zanima ih i tko je pogodovao "Orco grupi" kako bi ostvarila povoljniji ugovor i povlašten tretman u privatizaciji, na što upućuju informacije iz Hrvatskog fonda za privatizaciju.

Predsjednica DC-a Vesna Škare-Ožbolt zatražila je od Vlade da objavi ugovor o javno-privatnom partnerstvu, te da se očituje i dokaže da je od "Orco grupe" tražila da objavi ugovor i kad je "Orco" to odbio.

Traži i da Državni ured za reviziju pokrene epostupak revizije ugovora te utvrdi koliko je "Orco" do sada zaradio tim ugovorom, a koliko država, te za koliko su zakinuti mali dioničari i država odredbama koje im onemogućuju dokapitalizaciju po povlšteno cijeni, te ugovorima o naknadnom prijenosu dionica u vlasništvo "Orco grupe".

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika