28.07.2007. / 10:05

Autor: Marijana Zrinjski

NEZAVISNOST KOSOVA

Jeremić: "Ako Srbija posrne, onda će i cijela regija"

Proglašenje neovisnosti Kosova poništilo bi demokratski napredak koji je posljednjih godina postigla Srbija i izazvalo nestabilnost u regiji. Rekao je to jučer u Washingtonu ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić prije sastanka s američkom državnom tajnicom Condoleezom Rice, dodajući kako bi napredak koji je Srbija ostvarila bio će poništen ako dođe do nezavisnosti pokrajine.

«Ako Srbija posrne, onda će i cijela regija", izjavio je Jeremić "Kod pitanja Kosova, jedini odgovoran način za napredak jest da dvije strane strpljivo rade zajedno sa SAD, EU i Rusijom i drugim međunarodnim čimbenicima kako bi našli rješenje za budući status Kosova, kompromisno rješenje koje će biti prihvatljivo za sve nas", rekao je Jeremić te ukazao na spremnost Srbije za davanje najšire moguće samouprave pokrajini Kosovo, međunarodna jamstva za očuvanje kulturne i vjerske baštine, kao i za zaštitu ljudskih i manjinska prava za sve stanovnike Kosova, uključujući stvaranje uvjeta za povratak raseljenih. "Srbija je spremna i sposobna postići povijesni kompromis s kosovskim Albancima", rekao je Jeremić.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika