30.07.2007. / 15:20

Autor: Martina Čizmić

BEOGRAD

Optužnica za granatiranje Dubrovnika

Tužiteljstvo za ratne zločine u Beogradu podiglo je optužnicu za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Dubrovniku. Optužnica je podignuta protiv umirovljenog časnika bivše JNA Vladimira Kovačevića - Ramba.

Njega se tereti da je zajedno sa postrojbama pod njegovim zapovjedništvom, ispalio više stotina projektila na dubrovački Stari grad u prosincu 1991. godine. U tom su napadu dvije osobe poginule, a tri ozlijeđene. Tada je potpuno izgorijelo i razoreno šest povijesnih spomenika koji su bili pod zaštitom UNESCO-a, te je 46 objekata oštećeno.

To je prvi slučaj koji je sud u Haagu prepustio tužiteljstvu za ratne zločine Srbije. Za isti zločin generali JNA Pavle Strugar i Miodrag Jokić u Haagu su osuđeni na osam i sedam godina zatvora. Kovačević se liječi od paranoidne psihoze na beogradskoj Vojno medicinskoj akademiji, a tužiteljstvo je zatražilo vještačenje kako bi utvrdilo njegovo zdravstveno stanje.

Vezane vijesti

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

Američka antidopinška agencija (USADA) službeno je u srijedu podigla optužnicu protiv sedmerostrukog pobjednika Tour de Francea Lancea Armstronga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika