24.07.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

HRVATSKA

PREKINUTA POTRAGA ZA AMERIČKOM JAHTOM

PREKINUTA POTRAGA ZA AMERIČKOM JAHTOM

Šibenska Lučka kapetanija i Pomorska policija obustavile su potragu za američkom jahtom koja je, navodno, u srijedu oko ponoći prijavila požar na brodu i pozvala pomoć. Naime, ocijenjeno je da se radilo o zloporabi S.O.S. signala. “Pretraženo je cijelo područje i nismo naišli ni na kakav trag koji bi upućivao da se tom plovilu bilo što dogodilo. Naši brodovi su, na navodnom mjestu nesreće, bili noćas samo pola sata nakon poziva za pomoć. Vremenske prilike su bile idealne za pretraživanje, ali ništa nismo primijetili”, kazao je Janez Lakoš, šibenski lučki kapetan. Također niti jedna marina na šibenskom, zadarskom i splitskom području nije čula za jahtu pod imenom Enterprise, a i sam naziv broda je sumnjiv , ističe Lakoš. U potrazi je sudjelovalo 25 ljudi sa šest plovila i dva helikoptera, a koštala je od 50.000 do 100.000 kuna.

Američka jahta Enterprise, nalazeći se tri milje sjeverozapadno od otoka Žirje, javila je u srijedu oko ponoći da je na brodu buknuo požar te da ima ozlijeđenih, priopćila je u četvrtak Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru. Potraga za tom 25-metarskom motornom jahtom trajala je od 5 do 12 sati, a plovila šibenske Pomorske policije i Lučke kapetanije, uz helikopter Hrvatske vojske nisu još uspjeli ući u trag Enterpriseu. Na brodu je navodno bilo 12 članova posade, od čega šestoro djece.

Vezane vijesti

Beyonce i Jay-Z uživaju na odmoru

Beyonce i Jay-Z uživaju na odmoru

Tri mjeseca nakon što su postali roditelji, r'n'b pjevačica Beyonce Knowles i njezin suprug, reper Jay-Z otputovali su na odmor gdje se 30-godišnja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika