31.07.2007. / 15:37

Autor: Martina Čizmić

VUKOVAR

Nastavljeno suđenje Slobodanu Raiču

Na Županijskom sudu u Vukovaru nastavljen je sudski postupak protiv bivšeg pripadnika srpskih paravojnih postrojbi Slobodana Raiča. Njega se sumnjiči da je 16. studenog 1991. s Drvene pijace u Vukovaru odveo vukovarskog civila Slavka Batika.

Batiku se nakon toga gubi svaki trag. Fotografija Batikovog odvođenja snimljena 1991. u Vukovaru prikazuje i optuženog Raiča te još nekolicinu pripadnika srpskih paravojnih postrojbi. Svjedočeći Ruža Batik, supruga nestalo Slavka, istaknula je da su ona i muž od rujna pa sve do početka studenog proveli u podrumu. Rekla je da je njezi suprug oko 10. studenog napustio podrum i krenuo potražiti sigurnije skrovište, a kako se nije vratio, ona se sklonila u drugi podrum.

O suprugu nije ništa više čula, ali je nakon mirne integracije u jednim novinama vidjela fotografiju na kojoj Slavka odvode njoj nepoznate osobe. Dodala je kako postoje razlike u izgledu, no sigurna je da je na fotografiji njezin suprug. Sudsko vijeće produžilo je pritvor do daljnjeg, a glavnu raspravu odgodilo do 17. rujna.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika