01.08.2007. / 11:06

Autor: Marko Biočina

TURIZAM

Orco jedini ponuđač za otok Obonjan

Projekt razvoja turističkih kapaciteta na šibenskom otoku Obonjanu će po svemu sudeći pripasti Orco Grupi, suvlasnicima Sunčanog Hvara. Naime, ta je grupacija poslala jedinu valjanu ponudu, s obzirom da je ponuda portugalske tvrtke Clinique Francais stigla prekasno, dok je tvrtka Jupiter Adriatic Ag.iz Švicarske odustala od sudjelovanja u daljnjem postupku.

Iako je u originalnom projektu bilo predviđeno da se na otoku grade objekti s 3 tisuće kreveta, u Orcu smatraju da je to previše, te smatraju da se može izgraditi najviše 1000 do 1200 kreveta. Ukoliko pobijede na natječaju obećali su ulaganja od 100 milijuna eura.

Inače, otok Obonjan je bio samo dio velikog turističkog Projekta Šibenik, koji je podrazumijevao razvoj sedam lokacija. Obonjan je nekoć pripadao Savezu izviđača Hrvatske, no Vlada je upravo zbog ovog projekta izviđače premjestila na susjedni Kakanj.

Više o Obonjanu i Projektu Šibenik možete pročitati ovdje.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika