02.08.2007. / 12:46

Autor: Marijana Zrinjski

PREDSJEDNIK HRVATSKOG ŠKOLSKOG SINDIKATA

Stipić: "Kolege iz Vertikale počinili su sindikalnu veleizdaju"

Prijetnje sindikata okupljenih u tzv. Vertikalu obrazovanja da će pokrenuti štrajk i tužiti Vladu zbog neisplate dodatka na plaću u srpnju, predsjednik Hrvatskog školskog sindikata Preporod Željko Stipić danas je nazvao smiješnima.

Rekao je da su potpisivanjem sporazuma s Vladom krajem prošle godine počinili "sindikalnu veleizdaju". "Da nisu tragične, njihove bi prijetnje bile smiješne", komentirao je Stipić "Vertikalinu" najavu sudske tužbe, ističući da potpisani sporazum nije isto što i Kolektivni ugovor, te da njegovo kršenje individualno nije utuživo. Ocijenio je i da je na temelju takvog sporazuma nemoguće provesti zakonit štrajk, a za kolege iz "Vertikale" kazao je kako "oni vrlo dobro znaju da su zaposleni u školama malodušni po pitanju sindikalnih akcija, nakon dotad neviđene sindikalne veleizdaje, te da će ih se teško pokrenuti na štrajk".

Vezane vijesti

Bandić i sindikati bez dogovora o ograničavanju plaća

Bandić i sindikati bez dogovora o ograničavanju plaća

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predstavnici sindikata koji predstavljaju službenike i namještenike, odnosno zaposlenike čije se plaće… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika