02.08.2007. / 13:10

Autor: Marko Biočina

NOVI TRANSFER

Ćorluka u Manchester Cityju, Balaban u Dinamu

Nastavlja se prodaja najboljih Dinamovih nogometaša. Nakon Eduarda da Silve, klub će napustiti i drugi reprezentativac Vedran Ćorluka koji će karijeru nastaviti u engleskom Manchester Cityju. Ćorluka je danas potpisao petogodišnji ugovor, a Dinamo će, navodno, dobiti odštetu od 13 milijuna eura.

Manchester City je od nedavno u vlasništvu Thaksina Sinawatre, bivšeg premijera Tajlanda, koji je u svojoj domovini optužen za korupciju i teška kršenja ljudskih prava. Nakon što je kupio klub Sinawatra je najavio velika novčana ulaganja kako bi Manchester City konkurirao za vrh Premier lige i napokon ugrotzio dominaciju gradskog rivala Manchester Uniteda. Prvi korak je bio dovođenje Svena Gorana Erikssona, bivšeg engleskog izbornika. Upravo je Eriksson poželio u Vedrana Ćorluku svojoj momčadi.

"Drago mi je da ću imati Vedrana u momčadi. To je igrač koji u potpunosti odgovara našoj igri i mislim da će se dobro uklopiti u igru", navodno je transfer prokomentirao Šveđanin.

Što se tiče hrvatskog reprezentativca, on je očekivano zadovoljan ovakvim razvojem situacije. Osim bogatog ugovora, po kojem će navodno zarađivati oko 3 milijuna eura godišnje, dobio je priliku okušati se u najatraktivnijoj ligi na svijetu.

"Sve se brzo odigralo. Gotovo preko noći ukazala se prilika koju nisam mogao propustiti i otišao sam u Englesku. To je san svih igrača, a meni se sada i ostvario. Sigurno da mi nije jednostavno napustiti Dinamo i klub u kojem sam od svoje osme godine, ali došlo je vrijeme da se okušam i negdje drugdje.", rekao je Ćorluka.

Istovremeno, Dinamo je objavio kako se Boško Balaban iz Club Bruggea vraća u Dinamo. Cijena transfera nije objavljena, ali poznato je da su Belgijanci dosad za njega tražili dva milijuna eura. Hrvatskom će reprezentativcu ovo biti treći boravak u Dinamu, gdje se nadaju da će osnažiti napadački dio momčadi, oslabljen odlaskom Eduarda da Silve u Arsenal.

Vezane vijesti

Novosel, Horvatinčić i Vrbanović oslobođeni optužbe za malverzacije

Novosel, Horvatinčić i Vrbanović oslobođeni optužbe za malverzacije

Bivši čelnici NK Croatije Mirko Novosel, Tomo Horvatinčić i Damir Vrbanović nepravomoćno su danas oslobođeni optužbe za zloporabe "teške" oko 120… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika