02.08.2007. / 15:27

Autor: Martina Čizmić

ZAGREB

Novi putnički terminal na Plesu

Vlada i Grad Zagreb dogovorili su sufinanciranje izgradnje novog putničkog terminala u Zračnoj luci Zagreb. Tim bi se projektom osigurao prijem 3,3 milijuna putnika godišnje.

Izgradnja novog terminala stajati će ukupno 212 milijuna eura, a sufinancirati će ga sama Zračna luka sa 47 milijuna eura, 52 milijuna osigurati će država, Grad Zagreb te Zagrebačka županija i Grad Velika Gorica. Ostalih 112 milijuna eura osigurati će se zajmom.

Nakon sastanka sa zagrebačkim gradonačelnikom, premijer Sanader rekao je da će sufinanciranje ponuditi i drugim vlasnicima, a ako oni to neće moći, njihov će dio preuzeti Vlada i zagrebačko Poglavarstvo. Imovinsko-pravni odnosi i druge pripremne radnje za novi putnički terminal su gotove, a uskoro se očekuje izdavanje lokacijske dozvole.

Zračna luka će raspisati natječaj za urbanističko arhitektonsko rješenje, a premijer je ocijenio da postojeća zračna luka ne odgovara imidžu koji Hrvatska i Zagreb imaju u svijetu.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika