02.08.2007. / 17:42

Autor: Martina Čizmić

VLADA

Posljednja sjednica prije ljetne stanke

Vlada je uputila Saboru prijedlog izmjena Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Tim izmjenama status dragovoljca dobilli bi i branitelji poginuli do 15.siječnja 1992. koji su se obrani zemlje priključili do 16. prosinca 1991. godine.

Predložila je i ukidanje 15-postotnog odbitka na mirovine obitelji nestalih hrvatskih branitelja. Time će se one izjednačiti s mirovinama obitelji poginulih branitelja.

Dala je suglasnost za izmjene i dopune ovogodišnjeg Plana građenja i održavanja autocesta kojima su ulaganja u cestogranju povećana za 2,2 milijarde kuna. Dograditi će se druga cijev tunela Mala Kapela i Sv. Rok, te izgraditi spojna cesta autoceste A1 kod čvora Zagvozd na Jadransku magistralu.

Prihvatila je i sufinanciranje najma za splitsku rukometnu dvoranu u Lori, čiji je godišnji najam 4,9 milijuna eura. Država će polovicu najma plaćati sljedećih 29 godina.

Donijela je i zaključak o subvencioniranju troškova otkupa odojaka i utovljenih svinja zbog poremećaja na tržištu uzrokovanih svinjskom kugom. Osigurati će se 18 milijuna kuna za otkup 13 tisuća odojaka i gotovo 43 tisuće tovljenika.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika