02.08.2007. / 18:37

Autor: Goran Jurić

HOS

Objava za medije nije falsifikat, no Popović je lagao

Traženje isprike ministar Primorac i predsjednik HOO-a Zlatko Mateša nisu potpisali već se radi "o Popovićevoj slobodnoj interpretaciji druge točke dogovora", stoji u priopćenju

Novim priopćenjem Hrvatski odbojkaški saveza, pozivajući se na Zakon o javnom priopćavanju, traži demanti na navodne neistine i obmane iznesene na račun predsjednika HOS-a, Andrije Popovića kao i cijelog Izvršnog odbora u nekim medijima.

U priopćenju se navodi kako je Popović drugoj točki potpisanog sporazuma svojevoljno dodao da se od g. Malevića očekuje i isprika. Traženje isprike ministar Primorac i predsjednik HOO-a Zlatko Mateša nisu potpisali već se radi "o Popovićevoj slobodnoj interpretaciji druge točke dogovora“, stoji u priopćenju.

Novinarka nacional.hr-a prisustvovala je konferenciji za novinare kada je Popović prije nego što je pročitao spornu točku u kojoj se traži Malevićeva isprika izjavio, držeći papir u zraku, kako on čita sa originala, a da će novinari dobiti priopćenje naknadno. Da je naglasio da citira, može se vidjeti i u snimci sa konferencije objavljenoj na HRT-u.

"Ukoliko je isprika od g. Malevića, nakon cijele drame prezentirane zadnjih dana kroz medije, bio detalj previše za tražiti od strane g. Popovića, iako javnost stalno svojevoljno interpretira riječi i stavove, onda se g. Popović za zatraženu ispriku ispričava cjelokupnoj javnosti.“

Očito je da Popović smatra kako je javnost ta koja je kriva za nastalu situacija te da je njegovo iznošenje neistine i obmanjivanje javnosti onime što je izgovorio na konferenciji za novinare samo „sitan detalj“.

Priopćenje za javnost koje je uručeno novinarima na konferenciji razlikuje se od onoga koje je kasnije toga dana faksirano redakcijama. Faksirana verzije sadrži originalne točke koje su potpisali i ministar Primorac i Mateša, no u dotičnom priopćenju nigdje se ne navodi da se radi o ispravci te da je priopćenje koje je podijeljeno novinarima netočno.

Do pogreške u prvom priopćenju koje je podijeljeno na konferenciji došlo je zbog „kašnjenja materijala“ te je priopćenje napisano prema onome što je Popović izjavio na konferenciji, a ne prema originalnom sporazumu koji su potpisali Popović, Primorac i Mateša. Samim time do pogreške je došlo isključivo zbog onoga što je na konferenciji izjavljeno.

Vezane vijesti

Hrvatska odbojka spašena: CEV povjerio HOO-u sve obveze HOS-a

Hrvatska odbojka spašena: CEV povjerio HOO-u sve obveze HOS-a

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša bio je vrlo zadovoljan sastankom koji je postigao s čelnicima Europskog odbojkaškog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika