04.08.2007. / 09:54

Autor: Martina Čizmić

ISTRAŽIVANJE

Žene zarađuju više od muškaraca

Prema istraživanju koje je proveo Odjel za sociologiju na Queens Collegeu u New Yorku, zaposlene žene u dvadesetim godinama nadmašuju muškarce iste dobi u visini plaća u velikim američkim gradovima poput Chicaga, Bostona, Minneapolisa, Dallasa i New Yorka. U Dallasu mlade žene zarađuju 20 posto više od muškaraca, u New Yorku 17 posto.

Profesor Andrew Beveridge koji je analizirao podatke za 2005. godinu ističe da to traje tek do 30-ih godina. U urbanim su centrima u posljednjih sedam godina žene počele bolje zarađivati od muškaraca. Iako bolje zarađuju na sjeveroistoku i zapadu SAD-a, u Arkansasu, Louisiani i Zapadnoj Virginiji i dalje su daleko iza muškaraca.

Istraživanje napominje da se te razlike temelje na činjenicci da se žene kasnije udaju u gradovima, a prema podacima u New Yorku najkasnije. Također, velike tvrtke imaju svoja sjedišta u urbanim područjima, što mladim ženama daje veću mogućnost napredovanja unutar korporacija.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika