29.07.2002. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

Dossier Sisak

Rasprodano cjelokupno izdanje «Hrvatske ljevice» o ubojstvima Srba u Sisku

Zbog velikog interesa čitatelja, u pripremi je izdavanje dodatne naklade

Najnoviji broj «Hrvatske ljevice» čiji je odgovorni urednik Stipe Šuvar, a koje se bavi ubojstvima sisačkih Srba rasprodano je u samo nekoliko dana. To je prvi puta da je prodana cjelokupna naklada niskotiražnog mjesečnika čiji je odgovorni urednik i autor većine tekstova predsjednik SRP-a Stipe Šuvar. Zanimljivo je da su u samo nekoliko dana prodani svi brojevi lista i u Sisku, gradu kojemu su posvećene čak 23 stranice najnovijeg izdanja. Zato u utorak izlazi još 6.000 dodatnih primjeraka broja koji se bavi ratnim zločinima.
Podsjetimo, Hrvatska ljevica je još 1998. objavila pismo u kojem se Ivan Bobetko i njegovi najbliži suradnici optužuju za likvidacije srpskih civila krajem 1991. godine. Bobetko je podignuo tužbu i nedavno je Županijski sud u Zagrebu donio presudu kojom mu je Hrvatska ljevica dužna isplatiti 50.000 kuna odštete.
Zato je Šuvar publicirao novi broj lista u kojem su preneseni članci iz drugih hrvatskih tjednika i dnevnika u kojima se spominje i Bobetkova odgovornost za navodne ratne zločine. Osim toga u Hrvatskoj ljevici je objavljen popis 107 žrtava ratnog bezvlađa u Sisku.

Vezane vijesti

"Željezara pokazuje da se može javno-privatno"

"Željezara pokazuje da se može javno-privatno"

Premijer Zoran Milanović i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić posjetili su danas sisačku Segesticu, tvrtku koja obnavlja proizvodnju i vraća se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika