05.08.2007. / 12:49

Autor: Marijana Zrinjski

DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI

Fra Špehar: "Predstavnici Srba u Hrvatskoj manipuliraju hrvatskim Srbima"

"Beograd i predstavnici Srba u Hrvatskoj pokušavaju optužiti oslobodilačku akciju Oluju za protjerivanje srpskog stanovništva s prostora Hrvatske te na taj način i dalje manipuliraju hrvatskim Srbima», kazao je Gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru, fra Zlatko Špehar u propovijedi tijekom mise za Domovinu koju je danas služio u vukovarskoj župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

"Ne spominju 250.000 prognanih Hrvata iz tzv. krajine, pobijene Hrvate, razorena hrvatska sela i gradove. Iza srpske agresije na Hrvatsku ostalo je 15.000 ubijenih, 30.000 ranjenih, osakaćenih, invalida, a da ne govorimo o šteti na kućama, crkvama, školama, tvornicama koja se mjeri milijardama dolara. I hrvatski je tisak pun napisa o navodnim zločinima nad nedužnim srpskim civilima koje je, kako je svima znano, bivša vojska naoružala do zuba", kazao je Špehar dodajući kako se medijski Hrvatsku hoće staviti u položaj samooptužbe i prisile na zaborav na žrtve agresora. «Pobunjeni Srbi uz pomoć Beograda 1991. okupirali su 26,5 posto teritorija Hrvatske i s tog prostora protjerali 250.000 nesrba, razorili oko 600 katoličkih crkava, spalili sela i poubijali stotine nevinih ljudi".

Hrvatskim braniteljima svećenik je poručio da su i braniteljske udruge postale mjesto plaćene šutnje i tihog samoumiranja od zapuštenosti od odgovornih. "Ne smijete šutjeti na sve glasniji poziv organiziranih mrzitelja svega što je hrvatsko i katoličko, na uspostavu dana njihovog sjećanja na tzv. progon iz Hrvatske. Ne smijete šutjeti na tzv. aboliciju po kojoj se hrvatskim braniteljima oduzima pravo na obranu vlastite domovine, obitelji i vjere, a tzv. aboliranima se "proporcijalno" dijele radna mjesta i državne funkcije".

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika